torsdag 16. oktober 2008

Fri som fuglen

Jeg leser nå en krimroman av Fredrik Skagen, som heter "Fri som fuglen".
Foreløpig handler boka om Morten Martinsen, som for tiden heter Iago Davies, politimannen Arne Kolbjørnsen og Martinsens datter Anita Larsen. Det er og mange personer som det bare nevnes navn på som kankje blir viktige etterhvert. Martinsen har en kriminal fortid som pengeforfalsker, men den saken er nå foreldet. Dette er grunnen til at han har skiftet navn og forflyttet seg til London. Hans datter Anita er en flott kvinne på 34 år som jobber i banken på valutaavdelingen. Hun har nettopp blitt dumpet av hennes forlovede. Politimann Kolbjørnsen er førstebetjent ved politistasjonen i Trondheim. William er mulig en viktig person. Han er journalist i Adresseavisa.

Boka starter med at William er og ser fotballkampen mellom Juventus og RBK i Champions League. Rosenborg taper fortjent . I neste kapittel får Martinsen beskjed av Kolbjørnsen, på telefon, at datteren hans ikke kom hjem med charterflyet da resten av banken reiste hjem. Hun møtte ikke opp i lobbyen før de reiste, og mye tyder på at hun ikke lå der den natten heller. Siste gangen bankpersonalet så henne var da hun gikk fra kampen for å snakke med noen hun hadde truffet før. Bankens personal hadde vært å sett den samme kampen som William. Beskjeden hun ga dem var at hun kom seg til hotellet selv med taxi. Etter dette ble Davisen helt borte og bestemmer seg for å reise til Tokyo for å se etter datteren. Han legger seg inn på samme hotell som datteren, Majestetic Hotel. Etter noen harde timer på hotellet går han ut for å finne seg noe mat og håper på å bare plutselig treffe på datteren.

Når han har kommet seg ut og sitter på en café hører han plutselig en norsk stemme. Mannen bak den norske stemmen er trolig en journalist. Han snakker i telefonen om forskjellige saker og nevner tilfeldigvis navnet til Anita Larsen. Davisen går bort til journalisten.

Ingen kommentarer: